• Afbeelding 1

Kleuradvies

Kleuren geven een woning karakter en stemming. Welke kleuren mooi gevonden worden is heel persoonlijk, maar tegelijkertijd is een goede kleurencombinatie moeilijk te bepalen.

Hoe bepalen wij de juiste kleuren?

Voor ik samen met u aan de slag ga overleg ik met u over welke kleuren u zelf mooi vindt. U moet een goed gevoel hebben met een kleur die bij u past. Pas dan kijken we naar het pand en de omgeving. De kleuren aan de buitenkant dienen immers te passen in de straat waar de woning of winkel staat en de natuurlijke omgeving.

Voor kleuradvies binnen in het interieur nemen we de context mee.

Meubels, vloerbedekking, schilderijen en andere decoratie zijn bepalend voor welke kleuren toepasbaar zijn. Deze informatie combineer ik samen met de persoonlijke voorkeur van de bewoners/medewerkers, en de sfeer die bij een bepaalde ruimte hoort. Alles tezamen dient te leiden tot het kleuradvies.

Combineren van Kleuren

Het combineren van kleuren is soms een hele opgave. Ik werk met kleurenwaaiers om snel een indruk van een combinatie te verkrijgen.

Er zijn ook kleurregels om te bepalen welke kleuren bij elkaar passen.

Uiteindelijk draait het toch om persoonlijke voorkeuren. Daarom is het ook mogelijk om met een door Sigma ontworpen computeranimatie te werken, zodat u vooraf weet hoe de nieuwe kleurstelling eruit gaat zien.

Kleuren zijn te belangrijk om er lichtzinnig mee om te springen. Zij breken of maken een object.

Een kleur roept gevoelens en emoties op. Kleuren kunnen details aan een pand er echt uit laten springen. Zo kan een saai ogend bedrijfspand verrassend omgetoverd worden tot een opvallende eyecatcher

Wilt u een persoonlijk kleuradvies? neem dan contact op via het contactformulier.